(*-*) moelleux au chocolat (*-*)

Am zis pe FB ca va zic si cum am incropit retetele de ieri seara. Va fi o postare scurta de tot, ca si reteta. Asa, ca un orgasm pe fuga.

Intai de toate, moelleux-ul asta nu-i nimeni altul decat infamul lava cake. Dar pentru ca francezilor le place tare mult limba lor si o cam detesta pe cea a reginei, ii zic moelleux au chocolat. Probabil ca de-as avea vreme sa investighez, as afla ca intai a fost moliciunea asta si apoi a aparut si termenul de lava…

DSC09128-01.jpg

Oricum ar fi, tarta asta rapida a fost facuta dupa ce-am descoperit la Ioana la A la Tarte ca-i foarte flexibila ciocolateala: daca o pui la frij putin, capata o textura de piscot cu surprize. Asa ca, am combinat, in ordinea de mai jos ingredientele si poc, gata tarta de dus la cabana.

  • 200 gr de ciocolota menaj (de 55% cacao ar fi de preferat)
  • 125 gr de unt

Se topesc ciocolata cu untul la aburi si se lasa nitel deoparte.

  • 180 de zahar (se freaca untul cu zaharul pana devineo mini crema)
  • 3 oua

Se amesteca astea doua, cu mixerul, tot cate-un ou o data.

  • 1 pliculet de praf de copt
  • esenta de vanilie-vreo 3 linguri
  • 3 linguri de faina

Toate cele de mai sus se pun laolalta. Se toarna in tava de tarta (de preferat una intinsa) si sta la vreo 180 de grade, 20 de minute. Se lasa la racit putin si se haleste de-ndata. Saaaau se pune la frigider vreo ora si apoi se unge languros cu niste inghetata de fructe de padure.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s