Ușor și sățios

(*-*) bunatati de toamna…cu surprize! (*-*)

Zisu-v-am ca am lansat sezonul toamna-iarna de gateli si acrobatii? Noah, n-am glumit! Cu-asa ceva nu-i de shaga. Si nici bine n-a-nceput, ca am si dat iama in retetele de ciorbe si placinte.

Nimic complicat, ca doar suntem oameni moderni si nu ne place sa shedem locului prea mult. Asa ca, luati d-aci  reteta pentrumagnifica ciorba simpla cu croampe si tarhon si placintele lui Vlad. Pe rand, dara, sa nu ne-ncurcam:

Ciorba:

  • 1 ceapa medie taiata cubulete
  • 3-4 cartofi medii taiati cubulete
  • vreo 500-600 gr de costite afumate
  • 3-4 linguri de tarhon murat

Cum? Pai asa bine: tii afumatura vreo 2 min in unt, impreuna cu 1 ceapa, apoi dai cu apa calda peste ea, ca sa fiarba vreo 15 min. Arunci peste ea si cartofii si mai lasi inca vreo 20 min pe foc fiertura. Arunci in oala si 3-4 linguri de tarhon din borcan, sare si alte condimente ce-ti mai fac cu ochiul.

Iar la final de tot, o servesti cu smantana. Saaaaaaaaaaaaaaaaaau, cu SKYR! Va vine oare sa credeti ca am dat de skyr in draga noastra Romanica? Ei, sa nu exageram, ca nu-i chiar skyr- skyr, da’ cea mai buna varianta pe care o pot avea aici in Romania, sigur ii. E de la Zuzu si-i zice iaurt stors. Ca asta si e de fapt- iaurt obtinut prin stoarcerea zerului. Si nu, nu m-a pus Zuzu sa ii fac vreo reclama, insa ii foarte multumesc pentru aceasta idee. Are 8g de proteine si continut redus de grasime, deci isi face treaba. Si a mers de minune si-n zama si-n alte minunatii.

Ei, si pentru ca am dat peste asa ceva, s-a cerut si o a2a reteta la care sa folosim skyr. Si mi s-a facut pofta de placintele lui Vlad, un oradean ce-si petrece viata facand bunatati. Nu tre’ sa va zic tare multe despre cum se fac placintele astea cu cartofi, ca explica el in clipul lui.

Insa, tre’ sa stiti ca-s tare bune si usor de facut. Iar umplutura poate fi ce vreti voi. Pana apuc sa fac macar o data reteta bunicii cu cele mai fragede si fantastice placinte, va las cu asta a lui Vlad si provocarea de a le face cu tot cu sosul ala usturat deasupra.

Pofta buna si gateli savuroase in continuare!

***Note:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s