Galuste de GOT (*-* gnocchi*-*)

Revenim in studioul Zmeaoa pentru o relatare aaaaaproape in direct a unei retete fabuloase. Realizata de invitatul nostru de azi: grozavul sot!

Asa simplu:

  • 9 cartofi medii (de preferat, cartofi noi)
  • 1/2 cana faina cernuta (deci pregatiti sita)
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri cu varf de un
  • 10 frunze de busuioc si 10 de salvie
  • parmezan de razuit deasupra
  • 1 ora si jumate din viata ta
  • multa pofta
  • episodul 9 din sezonul 6 de Game of Thrones

Ce-s gnocchi? Niste galuste mai scumpe, practic. Pe care petreci nitel timp, dar merita fiecare minut. Si se manca de-ndata ce le-ai facut!

Speli nitel cartofi, ii pui la cuptor o ora (in coaja). Apoi ii tai in jumatate, si scobesti miezul cu lingura. Dupa care ii zdrobesti.

Adaugi cele 2 galbenusuri si faina data prin sita, pe care le framanti laolalta, ca pe aluat. Si formezi un soi de salam de biscuiti :P. Ii tai in cateva bucati pe care le rulezi pe urma in niste forme lunguiete cilindrice.

Apooooi, faci niste arta cu ce obiecte cu striatii gasesti prin casa. Obiecte tari! De preferat metalice, capatul unui tocator de snitele de exemplu. Si tai fiecare bucatica, o rulezi si apoi o pui la fiert. Cat timp? Pana se ridica la suprafata galusca. Te ocupi individual de ele, ca-s galuste fitoase!

Le lasi putin sa se scurga (sau folosesti spumiera) si apoi le prajesti in unt. Nu le inghesui prea tare, ca sa prinda fiecare o crusta aratoasa. Adauga periodic cate 3-4 linguri de apa din cea in care le-ai fiert. Scutura tigaia aia ca la clatite, pana derutezi senzorul de miscare de la aparat. Si nu te speria daca ajungi sa flambezi nitel mancarea…unt incins + apa…numa’ zic. Vezi sa-ti fie extinctorul la-ndemana! Pune la final si busuiocul si salvia peste toate cele. Si tine-le acolo pana ies crocante.

Aseaza-le-n farfurii, razuind parmezan deasupra. Et voila: gata-i galusca! Eu le-am servit intr-un amestec de alte bunatati, ca sa iasa o petrecere gurmandiera:

  • langa vinete proaspat coapte si date-n maioneza
  • cu niste pui karaage, ramas de ieri (asta-i alta poveste..)
  • cu conopida pe post de popcorn (conopida cruda+ fulgi de drojdie inactiva si ierburi aromate uscate). O reteta buna atat crud-vegana, cat si trecuta prin cuptor, furata de la Vale.

Si apoi m-am pus pe savurat ultimul episod de GOT. A fost grozav! Si ospatul si episodul!

Si am mai pus si pe fb detalii despre platoul curcubeic. Poftaaaaaaa buna!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s