Curiozități

Nuspui!

Printre propriile născociri și fantasme culinare, mai iau de-a bună și câte-o recomandare venită de la părinți și bunici. Ei știu multe despre bunătăți de mult uitate și despre rețete ce ar merita revigorate (rima a ieșit din entuziasm, nu din intenție :P).

This slideshow requires JavaScript.

Mi-a dat mama recent o pungă cu nuspui. Pe lângă numele lor haios (cu care mă tentează să botez un animal), am aflat recent că-s și foarte apreciate fructele astea, dar și pe cale de dispariție. Detalii mai multe sunt pe acest link.

 

Se mai cheamă și moșmon (hmm, nici “moșmondel” n-ar fi nume rău pentru un cățel). Gustu-i seamănă cu mixul de măr – prună. Apare prin unele localuri ca desert din meniul de iarnă, cu nițel iz de vin fiert.

Le iubesc! Pentru mine, sunt fructe ale copilăriei, alături de agrișe și merele dulci din grădina bunicii. Tare aș fi vrut să fi avut mai multe, să fi făcut oarece încropeală bună din ele. Pentru moment, singura reușită au fost 2 poze neclare; le-am halit în mai puțin de 3 minute :D.

Nu ezitați să vă intrebați bunicii și părinții de nuspui. S-ar putea să iscați niște momente foarte plăcute cu ei și poate chiar să vă provoace melancolii frumoase, ca mie acum.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s