Supeee(r), Sănătos + Gustos

Păstââârnaaaaaaac (*-* cremă de păstârnac copt *-*)

Nu mi-am putut scoate din cap rețeta de supă cremă de păstârnac copt văzută pe site-ul lui Mazilique deunăzi. A trebuit s-o fac neapărat azi! De curiozitate și de vinovată să nu mi se strice păstârnacul.

M-am trezit deci azi dimineață si am pornit lista nouă de noon pacific (se publică marțea, deci era încă aburindă) și am pregătit următoarele pe fast forward:

  • 1/2 kg de păstârnac (ce bucurie pe mine cand am constatat că aveam exact atât)
  • roșii din conservă (1-2)
  • cub ori supă de legume (folosesc knorr de obicei, dar mi-oi lua cuburi bio,că am văzut recent că există)
  • 2 cepe medii + usturoi
  • 1-2 lingurițe din fiecare condiment: sare, piper, ardei iute ori boia iute, coriandru, turmeric, boabe de muștar, chimeeeeen!
  • ulei măsline

DSC_4102

Se curăță și taie păstârnacul în bucăți nu foarte butucănoase, apoi se dă prin amestecul de condimente precizat mai sus.

DSC_4103

Se taie ceapa în vreo 4, usturoiul se lasă în coajă (Doamne,cât de bun e usturoiul cooooopt!) și se pun toate la cuptor 30 de minute.

DSC_4104

Apoi se bagă legumele coapte în blender, împreună cu roșia din conservă, 4 linguri de suc de lămîie și cam 1 litru de amestec apă și cuburi de legume. Plus orice alt condiment mai aveți chef să adăugați pe măsură ce blenduiți și adăugați savoare.

DSC_4105

Eu n-am avut nici cub knorr,nici altceva, așa că am amestecat 1 litru de apă fiartă cu 1 lingură cu vârf de condimente pentru carne de pui de la Mega Image.

DSC_4107

De la turmericul minunat și păstârnacul copt, rezultă o culoare grozavă. Și evident, sporești curcubeul cu niște busuioc și pătrunjel proaspăt! Și dacă ai, e obligatoriu să pui și una din următoarele, sau de ce nu-tooaaaate: șuncă foarte puțin prăjită, crutoane, cașcaval răzuit.

DSC_4108

Cred că ce-a rezultat ajunge de cel puțin 3 mese în 2. Am turnat porția pentru prânzul de azi în fabulosul vas Aladdin ce o ține caldă 4 ore. Și am pus mulțumită capacul, dar nu înainte să dau un sfert din supă pe lângă 😉

Am ieșit val-vârtej pe ușă, ca să nu ratez ședințele de azi. Evident că pe scări am realizat că aveam încă șorțul de bucătărie pe mine…

Note:

  • Păstârnacul, deși o legumă ignorată și evitată, are mult potențial- eu l-am mai preparat de 2 ori  la cuptor: tăiat paie (în loc de cartofi pai) și tăvălit prin ulei de cocos (rezistă bine la temperaturi mari), presărat cu diverse condimente, parmezan și foarte puțin mălai. Absolut delicios!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s