Desert, Exotisme, Sănătos + Gustos

Perle de weekend…(*-* budincă de tapioca *-*)

Ajunsă-n weekend după mai multe peripeții săptămânale, am pornit creierașul de titirez destul de târziu,pentru un soi de brunch. Aveam, din curiozitate luată, o pungă de tapioca pe raft. Tapioca asta e de fapt amidonul plantei de manioc, originară din Brazilia.

Mâncasem eu in oraș odată un desert interesant cu perle de tapioca și am rămas intrigată. După bunu-mi obicei al demitizării oricărui preparat gustat in restaurante, mi-am zis ca neapărat trebuie să fac si eu ceva din tapioca. Planta de manioc am văzut mai demult in Franța, când o prietenă de-a’ lu’ Lulu ne explicase ce deserturi bune face din ea și ce greu o găsesți. Păi, cum sa nu te apuci de experimente cu asemenea recomandări?

Ei, și bănuind eu de la reteța cu matcha că perlele astea trebuiesc fierte întăi, am căutat pe net reteță. Am găsit ceva destul de simplu, deci clar trebuie sa mergeți acu la Kaufland, dați 6 lei pe 500 g de tapioca și faceți treaba asta.

Vă trebuie așa:

  • minimum juma’ de cană de perle de tapioca
  • 2-3 căni de lapte (vegetal ori animal, după cum vi-s dietele)
  • arome, zahăr

În continuare, o iau putin pe arătură cu explicația despre cum am scos eu laptele de unde nu era. Pentru că n-aveam niciun fel de lapte in casă, am făcut rapid 3 căni. Din semințele de cânepă luate recent de la Mama Natură (lângă Sora)- magazinul meu de suflet pentru chestii sanătoase la prețuri decente.

Cum? Păi, în principiu, urmând recomandările de pe plic (4 linguri de semințe + 2-3 căni de apă) și ale Ligiei Pop, unde merg mereu dacă uit rețetele pentru laptele vegetal.

Nuca de cocos din imagine n-a avut noroc sa devină lapte, era stricată. Dar dacă era bună, ieșea rețeta de budincă cu lapte de cocos.

DSC_3818

DSC_3819

Am pus deci ingredientele în blender împreună cu puțină miere. Apoi am stors pulpa cu săculețul meu minunat pentru lapte vegetal.

DSC_3820

Pulpa o păstrez pentru terciurile de dimineata de la mic dejun sau pentru ingroșat supele cremă.

DSC_3825

După care, le punem pe toate la fiert, cam ca orezu-n lapte. Bufnița mea primită de la Plute a sunat după 30 de minute, timp în care a trebuit să tot amestec, ca să evit prinsul de fund. Doar după vreo jumătate de oră devin perlele transparente și absorb suficient lapte cât să devină gelatinoase.

DSC_3827 DSC_3828

Iar la urmă, am presărat puțină scorțișoară, zmeură la borcan de acasă și niște smochine în miere de la un târg de finomșaguri 😉

DSC_3830

A fost delicioasă și numa’ bună pe post de mic dejun întârziat. Iar lui soț i-a plăcut textura foarte asemănătoare cu desertul nostru favorit- mochi <3.

Note:

  • Tapioca merită încercată și descoperită în cât mai multe preparate. Poate fi și fiartă în apă și ținută la frigider, iar apoi încorporată în deserturi felurite. Am citit că unii o bagă și-n supa de pui; e la fel de gustoasă şi face mâncarea mai aparte. Sper să vă inspire și pe voi cât să-i dați o șansă bietei perluțe 😉
  • Semințele de cânepă sunt foate bogate în proteine- 2 linguri cu vârf de semințe d-astea fac cît un snițel sănătos. Eu am rămas impresionată după ce le-am descoperit. Merg de minune pentru o masă pe fugă.
Advertisements

1 thought on “Perle de weekend…(*-* budincă de tapioca *-*)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s